Brat iranskoga predsjednika Hasana Rohanija Hosein Feridun nalazi se u zatvoru, prenosi u nedjelju BBC riječi glasnogovornika suda.

Feridun nije  položio jamčevinu za dodijeljenu kaznu  i odveden je u zatvor. BBC kaže kako nije jasno za koja ga se financijska nedjela tereti.

On je prije bio povezan s dužnosnicima upletenim u skandal zbog prenapuhanih plaća za menadžere u državnoj osiguravateljskoj tvrtki.

Feridun je opovrgavao da je činio bilo kakve prijestupe.

“Provedeno je više istraga u pogledu te osobe (Feriduna), istražuju se i druge osobe, neke od njih su u zatvoru”, rekao je glasnogovornik suda te dodao da je “jučer utvrđena jamčevina za njega, no budući da je nije osigurao odveden je u zatvor”.

Zasad nije jasno koja je pozadina optužbi na temelju kojih je zatvoren, no to je velika mrlja na ugledu predsjednika Rohanija, ocjenjuje BBC.

On je ponovno izabran na drugi predsjednički mandat u svibnju, osvojivši u prvom krugu 57 posto glasova.

Komentiraj

FOTO:Hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.