Zagreb, 09.01.2016. Izjave tokom sjednice Predsjedništva HSS-a. Na fotografiji Branko Hrg. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako očekuje pobjedu na unutarstranačkim izborima, a svoju kandidaturu temelji na nekoliko strateških programskih odrednica, kao što su obrt i poduzetništvo, poljoprivreda, prosvjeta i turizam.

Na predstavljanju kandidata na HSS-ovim unutarstranačkim izborima Hrg je kazao kako se radi o konkretnim resorima i odrednicama, bez ikakvih demagogija, na kojima želi razvijati budući program HSS-a.

Ocijenio kako je dobro što je stranka demokratizirana, jer ima više kandidata za predsjednika, i to u vrijeme kada je HSS iz oporbe prešao u vlast te kako, u odnosu na svoje protukandidate, “ima deblju i pobjedničku biografiju”.

“Do sada sam uvijek uvijek pobjeđivao, i nema razloga da opet ne pobijedim”, poručio je Hrg.

Na upit je li zadovoljan pozicijom HSS u Domoljubnoj koaliciji Hrg je u izjavi novinarima kazao kako je u pitanju jedna nova situacija, “koja se mora otrpjeti dok se momčad ne uhoda”, nakon čega će, smatra Hrg, sve biti kako treba. Ocijenio je kako je najveći dio stranačkog sporazuma s HDZ-om realiziran, a vjeruje da će ostatak ostvaren do kraja ustrojavanja Vladinih tjiela.

Zamoljen da komentira odustajanje glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića od kandidature za novog ministra branitelja, Hrg je rekao kako je Brkić osoba čvrstog karaktera, i očto je “kako ne želi da se s njime briše pod, pa je jednostavno rekao dosta”.

Svako kadrovsko rješavanje problema, ako ne ide glatko, sigurno ne može poboljšati odnose, ali to je još vrijeme ustrojavanja, i svi moramo stisnuti zube, kako bismo mogli dalje rješavati probleme, rekao je Hrg odgovarajući na upit može li Brkićevo odustajanje dodatno poremetiti odnose Domoljubne koalicije i Mosta.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i kandidat za Glavni odbor HSS-a Zdravko Barać kazao je kako se u Ministarstvu razmišlja o nizu mjera za normalizaciju stanja u sektoru proizvodnje mlijeka, poput utjecaja na smanjivanje proizvodnih troškova, ali i drugim mjerama, kao što su promoviranje domaćih proizvoda i donošenje kodeksa dobre trgovačke prakse, jer se procjenjuje da danas na tržištu oko 50 posto mlijeka i mliječnih proizvoda čine proizvodi koji nisu domaće proizvodnje.

Stoga bi u se razgovorima proizvođača, mliječne industrije i trgovačkih lanaca pokušalo pronaći rješenje, kazao je Barać.

Komentiraj