Hrvatski branitelj Šefik Orlić pozvao je u utorak saborske zastupnike da svojim utjecajem prekinu “javni progon i linč” kojima je, navodi u pismu, tjednima izložen ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

“Hrvatska javnost već tjednima daje neupitnu podršku ministru Hasanbegoviću, pa vas pitam do kada ćete dopuštati ovaj medijski linč, jer vi imate mogućnost i alate to zaustaviti”, poručuje Orlić zastupnicima u pismu koje je u utorak ujutro dijelio na ulazu u Hrvatski sabor i koje će, kaže, predati i predsjedniku Sabora Željku Reineru.

Orlić, sada u invalidskim kolicima, navodi da je dragovoljac Domovinskog rata od 30. lipnja 1991. te da je sa trojicom braće prošao većinu hrvatskih bojišta.

Zastupnike proziva da se branitelja sjete samo pred izbore, a da svoja obećanja “jednako brzo” kao i branitelje, “zaborave za fotelje, tople urede i ostale povlastice”.

Poručuje im da se nije borio za Hrvatsku u kojoj se hrvatskim ratnicima oduzima pravo na rad, deložira ih se iz domova, kriminalizira i stigmatizira.

“Nisam se borio za Hrvatsku u kojoj se domoljube proglašava fašistima i radi neviđena hajka i medijski linč”, ističe Orlić u pismu saborskim zastupnicima.

Orlić je široj javnosti poznat i kao jedan od prosvjednika iz Savske 66, no ističe da ovaj put pred Sabor dolazi samostalno.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.