Ispunili smo san, ono o čemu smo maštali četiri godine i razmišljali kakav je osjećaj biti olimpijski pobjednik, kazao je nakon zlata u dvojcu na pariće Martin Sinković.

Martin i Valent Sinković u četvrtak su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na jezeru Lagao di Tijuca ispod brda koje nose znakovito ime Dva Brata (Dois Irmanos).

Bila je to vrlo uzbudljiva utrka u kojoj su se od početka odvojili hrvatska i litavska posada. Braća Sinković držali su laganu prednost do 1200 metara, a onda su ih prestigli Litavci Mindaugas Griskonis i Saulius Ritter, koji su nakon 1500 metara imali 66 stotinku prednosti.No, u zadnjih 500 metara utrke braća Sinković kao da su sjela u gliser i lakoćom su prestigli Litavce i na kraju slavili sa sekundu i 11 stotinki prednosti.

“Nitko nas u zadnje tri godine nije dobijao zadnjih 500 metara i moram priznati da sam pomislio da ćemo izgubiti kada su nas oni prestigli. Povikali smo zajedno “Ajmo”, pojačali ritam i utrošili zadnje atome snage. Očito smo sačuvali barem jedan posto više snage od Litvanaca. Sad da ništa ne učinimo do kraja života nemamo za čime žaliti”, kazao je stariji vrat Valent.

Braća Sinković su tek druga braća-veslači u dvojcu koja osvajaju zlato nakon Montreala 1976. i braće Hansen.

“Više ne znam ni kako ući u čamac. Sve o čemu sam maštao sada imam. Jedva čekam da prestane ova gungula, da sredim misli i uživam. Svi oni naporni treninzi, litre znoja, sve se isplatilo s ovim zlatom. Došli smo tu kao favoriti, veći favoriti od Usaina Bolta i pokazali smo da smo najbolji”, kazao je Martin Sinković.

Sinkovići su osvojili drugo zlato za Hrvatsku nakon trapaša Josipa Glasnovića.

Komentiraj