Čelnik Mosta nezavisnih lista i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov rekao je u ponedjeljak, gostujući u Pressingu N1 televizije, kako ga ne iznenađuje da se po trenutnim anketama Most nalazi na trećem mjestu. Petrov podjeća da su oduvijek govorili da su oni jedina alternativa HDZ-u i SDP-u.

“S obzirom da se vidi kako HDZ i SDP rade, mi smo stvarno jedina ozbiljna opcija u RH”, poručio je Petrov dodavši kako Most nema predizbornu kampanju. Namjeravaju govoriti o tome što su radili i što namjeravaju raditi. “HDZ-u i SDP-u treba kampanja jer moraju prekriti što sve nisu radili zadnjih četiri, odnosno osam godina”, kaže Petrov i poziva građane da ‘pogledaju što su te stranke sve obećavale, a što se na kraju ispoštovalo’.

Najavio je predstavljanje programa kroz tjedan ili dva. “Ali, mi uporno ponavljamo i predstavljamo stvari od kojih i HDZ i SDP bježe. Dakle, reforma javne i lokalne uprave, reforma poreznog sustava, reforma pravosuđa i poboljšanje konkurentnosti gospodarstva kroz debirokratizaciju”.

Dodaje kako u posljednja dva mjeseca ni Karamarka ni Milanovića nije čuo da koriste riječ reforma. “Mi kad smo preuzeli vlast u lokalnim sredinama smo odmah počeli raditi i udvije godine stvorili uvjete da te općine i gradovi počnu rasti. U tome je razlika između nas i HDZ-a i SDP-a”, poručuje Petrov.

 

  • Dodaje kako su u Mostu svi jednaki. “Politika mora služiti građanima, a Božo Petrov je tu manje bitan. Mi ne trgujemo foteljama i to zbunjuje političare”, ističe. Bilo je riječi o suradnji sa Živim Zidom, ali Petrov kaže kako se previše razlikuju, prvenstveno po metodama rada. “Ne podržavamo rušenje i anarhističke ideje”, dodaje.

 

Na pitanje koji bi resor odabrao ako mu se ponudi ministarska pozicija, Petrov odgovara kako neće ići sa ministarskim foteljama, već su bitne reforme. “Nije važno da li sam ja u izvršnoj vlasti. Neka se HDZ i SDP prvo dogovore među sobom, ali toga me je i strah. Oni će se dogovoriti oko fotelja. Međutim, ako se jedno od ta dva ‘krila’ urazumi mi ćemo dogovoriti tempo poštivanja reformi. Ako se one ne sprovedu, mi spuštamo ruku i tražimo prijevremene izbore”, kaže dodajući kako u koaliranju nema ničeg dobrog, jer velika stranka uvijek proguta malu.

Otkrio je kako je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom zbog lošeg stanja Doma zdravlja u Metkoviću. “Budući da je županija pod HDZ-om normalno je da ću zvati nekog tko tim ljudima može nešto narediti. Nažalost, ništa se nije promijenilo. I to je žalosno. Razgovarao sam i s Milanovićem oko graničnih prijelaza, ali tu se nešto i napravilo. Ovo su samo dokazi da sustav ne funkcionira”, ističe.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.