Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov poručio je u intervjuu za Novi list kako još uvijek ne zna kojih će šest MOST-ovaca biti ministri u novoj Vladi.

“Ja znam 18 imena, a od tih 18 će sigurno njih šestoro biti ministri. U ovom trenutku nemam informacije koga će Tihomir Orešković odabrati”, kazao je Petrov.

Poručio je kako savez MOST-a i HDZ-a nije prirodan. “Nama je u fokusu prvo bilo da se pristane na reforme koje se moraju provesti, nakon toga smo inzistirali na nestranačkom mandataru. Vi govorite o tome da je savez s HDZ-om prirodan, a ja i dalje mislim da je isto je li to Hrvatska raste ili Domoljubna koalicija. Ni sada ne mogu reći kako bi se ponašala Domoljubna koalicija da je bila u situaciji u kojoj je bila ova druga koalicija, odnosno da joj je nedostajalo jednako potpisa za novog mandatara. U ovoj situaciji oni nisu napadali”, kaže Petrov.

Petrov je rekao da postupak je lustracije način obračuna s prošlošću te kako nikome neće donijeti dobro. “Ne vidim kako bi to pozitivno utjecalo na našu budućnost”, kaže.

Komentiraj