Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu u Metkoviću da su se predsjednici SDP-a Zoran Milanović i HDZ-a Andrej Plenović u televizijskoj debati sinoć na HTV-u nadmetali u obećanjima, a nisu rekli ništa novo, te ih pozvao na sučeljavanje gdje god oni to žele.

“Razmetali su se istim obećanjima čime se razmeću zadnjih dvadest godina, a uvijek kada bi došli u poziciju vlasti nikada to nisu proveli”, rekao je Petrov novinarima u Metkoviću prije starta Maratona lađa.
Dodao je da su “njihova obećanja karikaturalna.”
“Kada govorite o stotinama tisuća novih radnih mjesta, kada se razmećete da ćete smanjivati PDV  ovoliko ili onoliko, a znate da vam je PDV jamac stabilnosti proračuna, mislim da je to smješno”, ustvrdio je Petrov.
Također je smiješnim ocijenio spominjanje u debati očuvanja ruralnih područja.
“Gospodin Milanović je sam ukinuo donacije 56 općina, odnosno lokalne samouprave ruralnog područja. Gospodin Plenković, a pogotovo njegov HDZ se nije zauzeo da se na bilo kakav način pomogne lokalnim zajednicama”, kazao je Petrov.

Komentirajući nadalje sinoćnju TV debatu Plenkovića i Milanovića kazao kako  je smiješno govoriti i o smanjenju PDV-a, a da se barem dijelom taj PDV ne usmjeri upravo u ruralna područja.
“Što se tiče sučeljavanja jedan cijelo vrijeme šuti o ekonomskim smjernicama,  a drugi daje potpuno neistinite podatke, ali je zanimljivo koliko to uvjerljivo priča”,  rekao je Petrov.
Dodao je kako je smiješno govoriti o platnoj bilanci kao nekakvom uspjehu a da znate, kaže Petrov, da u platnoj bilanci nema kamata na kredite koje su digle i jedna i druga vlada, zbog čega nam na kraju sama ta računica koju Milanović tako ponosno iznosi na kraju i ne štima.

“Što se tiče rasta BDP-a u zadnja dva kvartala, on se nije dogodio zbog rada političara bivše vlade nego zbog cijele situacije oko Hrvatske,” smatra Petrov.
Na novinarski upit  kako komentira da je u TV debati između Plenkovića i Milanovića spominjan Most,  Petrov je rekao  kako su “i jedni i drugi” pokušali prevariti Most, svatko na svoj način.
“Mislim da bi se oni trebali ispričati radi laži  koje su iznijeli u zadnjih 20 godina, a ne samo za vrijeme jučerašnje debate. Nakon toga trebali bi tražiti oprost”, dodao je Petrov.
Rekao je i da ishod jučerašnje debate čalnika HDZ-a i SDP-a, po njegovu mišljenu, “govori da oni nisu imali preveliku želju jedan drugog napadati i optuživati i većinom je to bila zaštita svojeg teritorija. A s druge strane nisu se željeli previše jedan drugim zamjeriti zbog trenutka nakon izbora kada budu trebali međusobno pregovarati jer će im biti lakše međusobno pregovarati nego s Mostom”, ustvrdio je  Petrov.

Petrov o koaliranju: Most nije ograničen na jednu stranu

Na upit s kime će Most koalirati nakon izbora, SDP-om ili HDZ-om, Petrov je kazao kako Most “nije ograničen na jednu stranu.”
“Otvoreni jesmo i za jednu i za drugu stranu ali pod uvjetima koji uključuju i promjenu ljudi. Ali, ja ne vjerujem da su oni sazreli kao stranke da će promijeniti ljude koji su doveli Hrvatsku u sadašnju situaciju,” dodao je.
Ocijenio je sramotnim da Narodna koalicija na svoju izbornu listu stavlja HSS-ovog Stipu Gabrića Jambu koji, ističe Petrov, ima više od 100  kaznenih prijava, a  trenutačno dva ili tri sudska procesa.
“Na sve to SDP je odlučio zažmiriti”, dodao je.
Petrov je ponovio kako je navijao za soluciju da bude nositelj u 1. izbornoj jedinici gdje su nositelji i Milanović i Plenković, ali je Most odlučio da ga stavi za nositelja 10. izborne jedinice, uz obrazloženje kako je priča s Mostom i krenula u Dalmaciji pa je logično da ondje bude nositelj izborne jeidnice.
“Ja u ovom trenutku pozivam Plenkovića i Milanoviča na sučeljavanje  i bez obzira što nisam u 1. izbornoj jedinici mogu se s njima suočiti gdje god i kad god oni to kažu,” poručio je Petrov.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.