Članovi više ronilačkih klubova iz Karlovca, Zagreba, Slavonskog broda, Siska, Belajskih poljica i Duge Rese, njih čak 85-oro, upriličili su u subotu na rijeci Mrežnici osmi Božićni humanitarni rafting.

Odjeveni u ronilačka odjela, ali s crvenim djedomrazovskim kapicama na glavama, spustili su se Mrežnicom u čamcima, veslajući četiri kilometra od Belavića do Gradskog kupališta u Dugoj Resi. No, putem je bilo i kupanja, pa i skakanja u vodu s nekoliko metara visine, sve da bi druženje bilo zanimljivije promatračima na mostovima i s obale, te da se što više ljudi okupi u popodnevnim satima u Dugoj Resi na druženju uz jelo i piće.

Cilj ovogodišnjeg božićnog humanitarnog raftinga, kako je na startu Hini rekao tajnik dugoreškog Kluba podvodnih aktivnosti “Vodomar” Nikica Spudić, je da se pomogne obitelji Galović iz Cerovca Galovačkog, na čije im je teško imovinsko stanje ukazao lokalni Centar za socijalnu skrb.

“Riječ je o obitelji Galović za koju su svi sudionici raftinga već odvojili svatko po najmanje 50 kuna, a dobrovoljni će se prilozi skupljati i za kuhano vino, čaj, fritule i kobasice što će se sve dijeliti besplatno na dugoreškom kupalištu, ali će svatko od domaćih ljudi, raftingaša ili turista moći dati novčani prilog sukladno svojim mogućnostima”, rekao je Spudić.

Robert Kalanj, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Marsonija, rekao je da s domaćim klubom “Vodomar” surađuju već godinama, a da su ove godine po treći put na njihovom Božićnom raftingu.

“Iz Slavonskog Broda nas je došlo osmero da podržimo akciju pomaganja jednoj obitelji koja našu pomoć treba, ali vidite, veselo je. Malo ovako uz kapice obilježavamo i Štefanje, drugi dan Božića i družimo se i upoznajemo članove drugih klubova te dogovaramo međusobnu suradnju”, rekao je Kalanj.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.