Boško Šapić (22) nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen na 22 godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva Alvina Horvatića (23) i Dejana Vučkovića (20) u noći 9. studenog 2013. godine.

Predsjednik Sudskog vijeća Ante Ujević u obrazloženju presude rekao je kako je za ubojstvo Horvatića Šapić dobio 13 godina zatvora, a Vučkovića 12 godina, dok jedinstvena kazna izbosi 22 godine, piše KaPortal. DORH je tražio da se Šapiću presudi za teško ubojstvo iz niskih pobuda, uzrokovano ljubomorom u slučaju ubojstva Alvina Horvatića, te obično ubojstvo za Vučkovića.

Sudsko je vijeće ocijenilo kako se nije radilo o teškom ubojstvu, te kako se nije radilo o ljubomori. “Vijeće, međutim, nalazi kako ubojstvo u odnosu na Horvatića nije počinjeno iz niskih pobuda. Ljubomore nije bilo na strani optuženog, već pokojnog oštećenika, što se pokazalo te večeri kada je pokazivao ljubomoru, kako verbalno tako i stvarno”, rekao je Ujević.

Ujević je dodao kako je kazna relativno niska zbog starosti osuđenika. “Da je bio stariji i u zrelijim godinama, kazna bi bila veća”, rekao je. Obitelj ubijenih mladića nezadovoljni su presudom, te su najavili žalbu.

Podsjetimo, tragični događaj zbio se 9. studenog 2013. godine ispred narodnjačkog kluba Jeart u Vojišnici kod Vojnića. Nožem je šapić Vučkoviću prerezao vratnu arteriju, dok je Horvatića sedam puta ubo u predjelu grudnog koša i leđa.

Komentiraj

FOTO:Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.