Posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991., Branko Borković-Mladi Jastreb, u subotu u Koloni sjećanja vukovarskim ulicama korača zajedno sa svojim suborcima hrvatskim braniteljima, a novinarima je izjavio kako nije zadovoljan današnjim izgledom Vukovara, te ocijenio da bi svatko od nas ukoliko želimo da nam bude bolje, morao prvo mijenjati sebe i  prestati biti sebičan i u drugima tražiti krivnju.

Ocijenio je da današnji Vukovar po gospodarskoj snazi nije ni blizu onome Vukovaru kakav je bio ranije.

Mi smo 1991. mogli izvesti operaciju Vukovar i tako čvrsto držati obranu zato jer smo iza sebe imali bogate građane i jako gospodarstvo,  te smo se mogli osloniti na te ljude i njihove resurse. Oni danas resursa nemaju i mnogi mladi su napustili ove prostore, kazao je Borković.

Zaključio je kako bi svatko od nas, želimo li da nam bude bolje, morao prvo mijenjati sebe, te prestati biti sebičan i u drugima tražiti krivnju.

Komentiraj

FOTO:foto HINA/ Denis CERIĆ/ ml
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.