Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je u ponedjeljak u ‘Novom danu’ N1 televizije kako je moguča njihova suradnja sa strankama liberalnog lijebog centra. Dodaje kako nitko nema bjanko potpis IDS-a, te kako su njihovi uvjeti ostali isti – samostalnost regije Istre, bez nadomjestaka s drugim regijama, politika decentralizacija Hrvatske i konkretni projekti, poput, primjerice, Istarskoga ipsilona.

S prethodnom suradnjom s SDP-om su zadovoljni. “Suradnja je bila obećavajuća, u Planu 21 smo definirali decentralizaciju, tu ne možemo biti zadovoljni”, dodaje. U budućoj ih vladi, kaže, zanima sadržaj. “Koje će biti ministarstvo, to nije bitno. Decentralizacija i konkretni projekti za Istru, Liburniju i Kvarner i onda možemo razgovarati. U prošlom smo mandatu u resoru turizma postigli odlične rezultate, možemo to učiniti i za cijelu državu”, objašnjava.

Naglasio je kako IDS ne surađuje s desnim strankama, te dodao da njihovi birači to znaju. “Imamo svoj princip, nama suradnja s desnom opcijom ne dolazi u obzir. Građani moraju unaprijed znati što očekuju. Primjerice, birači Mosta nisu znali da su oni toliko desno”, ističe Miletić.

O nadolazećoj kampanji kaže: “Bit će vruće, neovisno o tome što je ljetni period. Istra je jaka, IDS je snažan, mi svojim građanima nudimo konkretne programe”.

Komentiraj