Boris Jokić: ‘Ostajem pri svojoj odluci, ne povlačim ostavku’

0
1
31.05.2016., Zagreb - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic primila je u svom uredu na Pantovcaku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Sustara i voditelja strucne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Borisa Jokica. Jokic i njegov tim prosli su tjedan zatrazili razrjesenje, ali Sustar im je porucio da razrjesenje ne prihvaca te da se reforma nastavlja. U spor se ukljucila i predsjednica, koja je u otvorenom pismu jucer rekla da se reforma mora nastaviti te da njezina provedba nema alternativu. Strucnu skupinu pozvala je da nastavi posao. Sutra ce se, osim u 12 hrvatskih gradova, prosvjed za kurikularnu reformu odrzati i u Londonu, Parizu, Berlinu, Budimpesti i Bruxellesu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon završenog sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i ministrom Predragom Šustarom, Boris Jokić je za portal Index kazao da neće povući svoju ostavku.

“Ostajemo kod naše odluke, naši stavovi su jasni, više puta smo ih ponovili. Međutim pomoći ćemo ostalima da se reforma nastavi. Ovom prilikom želim zahvaliti svim građanima na podršci koju nam pružaju te predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović koja iskreno zagovara ovu reformu. Također molimo sve političke strukture da ne svojataju ovaj proces i na njemu stječu jeftine političke bodove.

Ova je reforma za sve građane ove zemlje kako male tako i one velike”, rekao je Jokić, javlja portal Index. Jokić je također na pitanje jesu li na sastanku predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Šustar zatražili povlačenje njegove ostavke, odgovorio da nisu, te dodao: “Jasan im je naš stav. Predsjednica je već u pismu rekla kako želi da ostanem, no ostajem pri svojoj odluci. S njom i ministrom sam samo dogovorio da ćemo se čuti.”

Kazao je, kako piše Index, da još ne zna hoće li sudjelovati na sutrašnjem velikom prosvjedu podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, te naglasio kako je ta reforma “najbolja stvar za ovu zemlju”.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here