Indonezijska policija u subotu je priopćila da je uhitila sve osobe povezane s napadom u središtu Džakarte koji je u četvrtak izvela Islamska država.

Glasnogovornik policije u Džakarti Mohamad Ikbal nije želio reći koliko je ljudi uhićeno niti dati bilo kakve dodatne informacije o uhićenju.
Napad bombaša samoubojice i naoružanih napadača u četvrtak u samom srcu Džakarte prvi je teroristički napad IS-a u Indoneziji. U napadu je ubijeno sedam ljudi od kojih su pet sami napadači. U napadu su ubijeni Indonežanin i Kanađanin. Ranjeno je dvadeset ljudi, među kojima Alžirac, Austrijanac, Nijemac i Nizozemac.

Islamska država i formalno je preuzela odgovornost za napad u Džakarti.

Indonezija je u subotu također objavila da je blokirala najmanje 11 radikalnih web stranica i nekoliko profila i računa na društvenim mrežama.

Vlasti su kazale da je pronađeno nekoliko Facebook profila na kojima je izražavana potpora napadima u Džakarti .

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.