Na park Plitvička jezera morat će platiti 10 tisuća kuna penala jer po natječajnoj dokumentaciji, koju su sami sastavili, nisu znali izabrati najpovoljniju ponudu za kupnju flaširane mineralne i izvorske pitke vode, piše Poslovni dnevnik.

Državna komisija za kontrolu javne nabave prihvatila je žalbu Podravke koja se potužila na odluku NP Plitvice da posao isporuke 264 tisuća boca vode dodjeli Agrokorovom Roto dinamicu za 943,3 tisuće kuna. Podravka je navela da je isti posao spremna obaviti 87,2 tisuće kuna jeftinije.

NP Plitvice su, naime, diskvalificirale dvije od tri pristigle ponude, najskuplju KTC-a i najpovoljniju, od Podravke. I dok za KTC Poslovni nije doznao što je bio razlog odbijanja ponude u startu, u Podravkinom slučaju NP Plitvice su zaključile da njen Studenac nije jednakovrijedna mineralna voda kao i Agrokorova Jamnica pa ponudu nisu dalje ni uspoređivali.

Studenac od litre u staklenoj ambalaži, tumači naručitelj, nema potrebne doze ni aniona ni kationa pa stoga ne zadovoljava u kategoriji “Prirodna mineralna voda Staklo Jamnica 1 l ili jednakovrijedna”.

Komentiraj