BOMBARDIRANJE KRAJ DAMASKA: Ubijena 31 osoba, među njima 2 medicinska djelatnika

0
1
epa05380725 (FILE) A file photograph dated 10 September 2015 showing a Jordanian soldier guarding the Jordan Syria border point of Al-Rugban area in the north east of Jordan. According to military sources a car bomb in the early morning of 21 June 2016, exploded at the border with Syria, killing and wounding several Jordanian troops. EPA/JAMAL NASRALLAH

Sirijska vojska je u subotu intenzivno bombardirala pobunjenički položaj blizu Damaska i ubila 31 osobu, među kojima dvojicu medicinskih djelatnika, u odmazdi za uhićenje i smrt jednog od svojih pilota, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Zračnim napadima i bombardiranjima teškim topništvom na Džairud okončano je lokalno primirje koje  je trajalo dvije godine, zaključeno između režima i dužnosnika tog mjesta, 60 km sjeveroistočno od Damaska.

U petak je režim obećao odmazdu nakon što je optužio pobunjeničku islamističku skupinu Jaiš al-Islam da je uhitila i ubila jednog od njihovih pilota nakon pada zrakoplova.

Skupina Jaiš al-Islam navodi da je uhitila pilota nakon što mu je srušila zrakoplov, ali za njegovo pogubljenje optužuje Frontu al-Nusra, sirijski ogranank al Kaide.

“Vojska sirijskog režima je vodila zračne napade i teškim topništvom bombardirala Džairud. Najmanje 31 osoba je ubijena, među kojima i dva medicinska djelatnika i više desetaka je ranjeno”, rekao je u subotu direktor SOHR-a Rami Abdel Rahmane.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here