Nastavlja se “kinesko nogometno ludilo”. Prema pisanju britanskog tiska kineski prvoligaš Shanghai SIPG želi angažirati kapetana Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Daily Mirror navodi kako su čelnici kluba, kojeg vodi bivši engleski izbornik Sven Goran Eriksson, ponudili Rooneyju čak 645.000 eura tjedno što je skoro dvostruko više nego što zarađuje u Manchester Unitedu.
“Tko ne bi poželio Rooneyja u svojoj momčadi. Vidjet ćemo je li to u ovom trenutku izvedivo, ali imamo veliku želju ostvariti ovaj transfer,” poručio je 68-godišnji švedski nogometni stručnjak.
Eriksson smatra kako će u idućim godinama u Kinu preseliti i najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.
“Bilo bi fantastično kada bi Ibrahimović nastavio karijeru u nekom od kineskih klubova, a to nije nemoguće,” dodao je Eriksson.
Otkrio je i kako se diljem Kine otvaraju brojne nogometne škole, a klubovi mnogo pažnje posvećuju svojim mladim igračima.
“Nemoguće je očekivati rezultate preko noći. No kineski klubovi su cijeli sustav pametno postavili i za nekoliko godina će njihova reprezentacija postati važan faktor u međunarodnim okvirima,” naglasio je Eriksson koji vodi Shanghai SIPG od 2014. godine, a prije toga je godinu dana vodio Guangzhou.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.