Zvjezdani hip hop dvojac Bolesna braća ponovno su skupa na pozornici.

Kreatori popularnih likova Looke i Borne koji su svojim dogodovštinama uzurpirali scenu s početka novog milenija, već ljetos su najavili da rade na novom albumu, nasljedniku kultnog ‘Radio Fanfara’ iz 2003. U međuvremenu, proteklih par godina koncertno su se aktivirali te odradili nekoliko gostujućih klupskih i festivalskih nastupa.

U vrijeme kad su im žanrovski kolege briljantno secirali socijalne teme, kriminal i siromaštvo, Bizzo i Baby Dooks privlačili su pozornost vedrijim pristupom, catchy beatovima i pomaknuto šaljivim rimama.

Hitovima “Čiča mića“ i “Lovačke priče“ upisali su se u među istaknute hip-hop glazbenike koje su jednako voljeli radio i televizija te urbana klupska publika.

Album prvijenac ‘Lovci na šubare’ (2000.), gdje se u gostujućim ulogama pojavljuju stupovi scene Target, General Woo, Nered, Koolade i Phat Phillie, priskrbio im je Porina za najbolji hip hop album. Posljednjim albumom ‘Veliki umovi 21. stoljeća’ iz 2010. godine svoju hip-hop bazu začinili su funk, R’n’B i pop elementima.

U petak (11. svibnja) u Vintage Industrial Baru održat će prvi samostalni zagrebački koncert od 2016. godine.

Dnevne aktivnosti u VIB-u će uključivati cjelodnevno crtanje graffita, skate session i igre za posjetitelje, a više detalja o programu bit će objavljeno u narednim tjednima.

Komentiraj