Nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak zastupnika saborske većine, spriječio je u ponedjeljak saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da u ‘službenoj formi’ od ministra kulture čuje razloge zbog kojih je smjenio Povjerenstvo za neprofitne medije i nakon toga donese određeni zaključak.

 Preostaje nam samo sazvati novu sjednicu, bilo samog Odbora ili zajedničku sa Odborom za medije, zaključila je predsjednica Odbora za znanost Gordana Rusak.

 Ministar Zlatko Hasanbegović došao je na Odbor i izrazio žaljenje što se ne može raspravljati o problemu, “formalno ili neformalno”.

 Spreman sam se uvijek odazvati, iako je ovo presedan u dosadašnjoj parlamentranoj praksi, rekao je ministar, poručivši da Hrvatski sabor ima pravo “uvijek i o svemu” dobiti obavijesti “o radu izvršne vlasti”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.