‘Kada Mandžukić zabija, Juventus pobjeđuje’ – riječi su to kojim se obrazlagala nominacija Marija Mandžukića za najboljeg igrača Juventusa za mjesec studeni. Hrvatski je reprezentativac tu nagradu i osvojio, a nastavio je s impresivnim partijama. Pogodio je u serbiju s Fiorentinom, a u jučerašnjoj je utakmici s Carpijem postigao dva gola. U posljednjih sedam susreta Mandžukić je suparničke vratare matirao šest puta, ali Talijani ističu kako je svaki od tih golova bio vrlo vrijedan – ili je donio preokret, ili pobjedu, ili plasman u osminu finala Lige prvaka.

Portal TuttoJuve komentar o preporodu Manažukića potražio je kod Zvonimira Bobana, koji je istaknuo kako strani napadači imaju problema sa prilagodbom na Serie A. “Kada u momčadi imate Marija, imate igrača koji za momčad daje sve. Sve što očekujete od njega, to ćete i dobiti”, priča Boban.

Dodao je kako Mario možda nije napadač svjetske klase, ali je veliki igrač. “Fizički je moćan, sposoban pregaziti protivnika”, dodaje Boban koji je Mandžukića usporedio s Marcom van Bastenom. “I njega se moralo čekati da proigra. Najveća Marijeva snaga je rad, rad i rad. On nije klasični napadač. Takav je – jednostavan i učinkovit”, zaključuje Boban.

Komentiraj