Treće izdanje BLITZ Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti održat će se u Rovinju od 1. do 5. rujna, a ovogodišnja tematska nit su korijeni i travke.

Festival se otvara u utorak, 1. rujna multisenzorijalnom performativnom šetnjom kojom će rovinjski Ensemble Antonio Gandusio & Guests publiku voditi od Malog mola, kroz stari grad do terase Monte, gdje će festival otvoriti DJ set riječke Madame Fature, ističu u petak u najavi iz BLITZ-a.

Drugi dan festivala, u srijedu, 2. rujna bit će lansirane dvije nove programske sekcije – bLiTZ 4 kiDZ za najmlađu publiku s predstavom “A tko si ti?” čakovačke družine Pinklec; i SURPRISES. Experimental Cinema Corner, kutak za ljubitelje eksperimentalnog filma s radovima talijanske grupe ZAPRUDERfilmmakersgroup, američkog redatelja Reynolda Reynoldsa te mlade nizozemske umjetnice Melanie Bonajo, tematiziraju neke od ovogodišnjih motiva festivala – odnos čovjeka sa čovjekom, s vremenom, s prirodom.

 

  • U četvrtak, 3. rujna na lokalitetu Sv. Kristofor talijanski umjetnici i zemljoradnici Teatro delle Ariette odigrat će L’estate.fine [Ljeto.kraj], svojevrsni svjetovni Uskrs, obred prelaska i transformacije.

 

U petak, 4. rujna još ćemo dublje ući u mračne podzemne vode koje plove ovogodišnjim festivalskim štivom, još smjelije pogledati u teme kao što su otuđenje, brutalnost, zločin, ubojstvo te ih konačno imenovati riječima – u okvirima Croatian Scene Focus-a uz spisateljicu Ivanu Sajko i njezin roman Rio Bar iz 2006. te uz izvedbenu skupinu BADco. i njihovu najnoviju predstavu “Stranac” po romanu Alberta Camusa iz 1942., ističe se u najavi festivala.

Festival se zatvara u subotu, 5. rujna dugim regenerativnim plesom u sklopu RootOnda partyja na otoku Sv. Katarina, kada scenu preuzimaju lokalni i svjetski poznati DJ-evi – Rebekah Aff iz Berlina, Felver iz Zagreba, beogradski Kristijan Molnar i BLITZ resident Schwizarski u Zagrebu.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.