Teretni zrakoplov promašio je u petak pistu i udario u obližnji kružni tok prilikom slijetanja u zračnu luku u blizini talijanskog grada Bergama, no nema ozlijeđenih.

Zrakoplov B737 400 tvrtke DHL, koji je dolazio iz Pariza, suočio se s poteškoćama sa slijetanjem oko četiri ujutro, objavila je talijanska služba za civilno zrakoplovstvo ENAC u priopćenju.

Pilot i kopilot, jedini putnici zrakoplova, ostali su neozlijeđeni, prenosi ENAC.

Zračna luka Orio al Serio, koju inače koriste niskotarifne putničke aviokompanije i koja je smještena 50 kilometara sjeveroistočno od Milana, bila je zatvorena do sedam ujutro, no promet nije bio regularan još nekoliko sati.

Talijanska agencija za sigurnost leta ANSV u priopćenju je napisala kako su započeli istragu o uzrocima nesreće, te prenose kako je zrakoplov “jako oštećen”.

Komentiraj

FOTO:EPA/MATTEO BAZZI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.