Bivši predsjednik Uprave Konzuma Dragan Munjiza u srijedu je u HRT-ovoj emisiji ‘Tema dana’ rekao kako je Agrokor tvrtka za koju se vrijedi boriti te kako je bitniji od Ine jer je ona već izgubljena.

“To je kompanija s 40 tisuća izvrsih ljudi i jakim brendom. Kad pridodamo i zaposlene kod dobavljača, možemo reći da o toj tvrtki ovisi preko 100 tisuća ljudi”, izjavio je.

Munjiza je dodao kako je Agrokor kompanija s velikim znanjem koja je ušla u određene teškoće jer se previše raširila, ušla je u previše biznisa i u previše zemalja. “Potreban je fokus i dovođenje kvalitetnih menadžera. Netko mora objasniti zaposlenicima i dobavljačima što će se to desiti kroz tri, četiri godine. Sve fokusirane kompanije daju dobre rezultate”, tvrdi.

Na pitanje mora li Todorić otići iz Agrokora, Munjiza odgovara da ne mora. Odgovarajući na pitanje kakakv je Todorić bio šef, Munjiza kaže: “Nemam nijednu lošu riječ za njega, ali je vrlo zahtjevan. Razgovarali smo kad sam iz Atlantic grupe prelazio u Agrokor i rekao mi je: ‘Gledaj, ako odradiš dobro svoju dionicu, moći ćeš se poslije dobro prodati'”. Ispričao je i kako mu je Todorić jednom prilikom rekao da je on režiser, a Munjiza glumac.

Komentiraj