02.06.2014., Zagreb - Matica hrvatskih sindikata odrzala je okrugli stol na temu Sto je to outsourcing i sto znamo o planovima Vlade za 26.500 zaposlenih javnih i drzavnih sluzbenika. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi u petak će na redovnoj izbornoj skupštini izabrati novo vodstvo, s obzirom da dugogodišnja predsjednica tog sindikata Spomenka Avberšek završava svoju sindikalnu karijeru i odlazi u mirovinu.

 Za dužnost predsjednika sindikata u četverogodišnjem mandatu kandidirali su se medicinski tehničari Stjepan Topolnjak iz OB Čakovec i Dario Gazić iz Bjelovara, zaposlen u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Dosadašnja predsjednica Spomenka Avberšek, nakon što je 12 godina vodstva Samostalnog sindikata, nije istaknula svoju kandidaturu zbog odlaska u mirovinu

Novoga predsjednika i sindikalna tijela za iduće četiri godine tajnim glasanjem birat će 151 delegat skupštine. Riječ je o povjerenicima sindikalnih podružnica iz cijele Hrvatske, a rezultati izbora bit će poznati oko 19 sati.

Spomenka Avberšek tijekom proteklih godina borila se za materijalna prava 18.500 članova sindikata i očuvanje sustava javnog zdravstva. Uoči sutrašnje skupštine, u izjavi Hini istaknula je uvjerenost da će novo vodstvo nastaviti dosadašnju politiku Samostalnog sindikata.

“Ponosni smo jer je upravo Samostalni sindikat odigrao ključnu ulogu u obrani javnog zdravstva kada se ove godine pokušalo donijeti nove zakone o zdravstvenoj zaštiti i obveznom zdravstvenom osiguranju.  Ti zakoni će se ponovno vratiti, a ovaj sindikat će ponovno braniti javno zdravstvo kao i kada sam ja bila predsjednica”, istaknula je Avberšek.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.