Bivši hrvatski izbornik i trener West Hama Slaven Bilić osvrnuo se u četvrtak, na konferenciji za novinare uoči subotnjeg susreta s Norwichem, na cijene ulaznica za ngometne utakmice u Engleskoj. Bilić je istaknuo kako nogomet nije polo ili golf te kako bi si ulaznice svi trebali moći priuštiti, prenosi Mirror.

“Ako odete u dućan i kupite kavijar i šampanjac, to je skupo. I treba biti, ali mlijeko i kruh su jefitni. Ovo nisu ‘Jadnici’, ovo je nogomet”, kazao je, osvrčući se na odluku vlasnika Liverpoola da ponište poskupljenje ulaznica za sljedeću sezonu. Ulaznice za Anfield trebale su koštati čak 77 funti.

“Ovo je biznis. Nogometni klubovi su biznis. U jednu ruku sve razumijem, ali u drugu ne. Vidio sam fantastičnu fotografiju jedne gospođe na Anfieldu, koja je u rukama držala natpis: ‘nisam mušterija, ja sam navijač'”, dodao je. Poručio je kako bi se trebao naći balans, pogotovo jer Premierliga dobija puno novaca od televizijskih prava i sponzora.

“Nogomet nije polo ili golf, nije sport za visoku klasu. Ovo je najpopularnji sport na svijetu i ne bi trebala biti privilegija da jedna obitelj ode na utakmnicu”, kazao je. Napomenuo je kako je West Ham dobar primjer. “Sljedeće ćemo sezone sigurno imati najjeftinije karte. Klubu treba novac, ali ne od ulaznica. Koliko ja znam, klubovi ne preživljavaju od prodaje ulaznica. Prihodi su im puno veći od drugih stvari. Navijači moraju biti sretni, jer će nam tribine biti poluprazne. Navijače moramo zadovoljiti ne samo kvalitetom igre, već i cijenama ulaznica”, poručio je.

Komentiraj