Deset osoba uhitila je u ponedjeljak policija na području Bosne i Hercegovine pod sumnjom da su bili dio organizirane kriminalne skupine koja je krala tuđe identitete i izrađivala krivotvorene dokumente.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom dana je potvrđeno kako su njeni pripadnici temeljem naloga tužiteljstva Sarajevske županije proveli uhićenja na području Sarajeva i Zvornika.

Akcija pod kodnim nazivom “Papirus” pokrenuta je zbog sumnje da su uhićeni počinili kazneno djelo organiziranog kriminala povezanog s krivotvorenjem i ovjeravanjem neistinitog sadržaja.

To je rezultat višemjesečne istrage u kojoj je sudjelovala i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) te entitetski i MUP-ovi četiri županije unutar Federacije BiH.

Prikupljeni su dokazi kako su osobe koje su u ponedjeljak uhićene činile lanac umiješan u zloporabu osobnih podataka trećih osoba i izradu lažnih bosanskohercegovačkih osobnih dokumenata.

Prikupljeni su dokazi kako su oni na ovaj način izradili krivotvorene dokumente za 36 osoba iz kriminalnog miljea.

Komentiraj

FOTO:Zoran Grizelj/pixell
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.