U evidencijama sarajevske policije zabilježni su podaci po kojima je Sanjin Sefić, koji je početkom tjedna bezobzirnom vožnjom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine usmrtio dvije mlade djevojke, “kolekcionar” rekordnih 18 kaznenih i 47 prekršajnih prijava a pravomoćno je kažnjen tek u jednom slučaju i to uvjetno, potvrđeno je u petak.

Šef sarajevske policije Vahid Ćosić, koji je od trenutka tragedije u kojoj su smrtno stradale studentice Selma Agić (21) i Edita Malkoč (20) osoba koja je javno najviše prozivana zbog lošeg sigurnosnog stanja u gradu, novinarima je nakon četiri dana kazao kako se on ne osjeća odgovornim jer policija radi svoj posao. Međutim, istaknuo je da pravosuđe ne poduzima ništa kako bi se višestruki prekršitelji zakona adekvatno kaznili.

“Policija privodi one koji krše zakon a tužiteljstva i sudovi ih puštaju”, kazao je Ćosić koji je nakon smrti dvije djevojke i bijega njihovog ubojice pod stalnim pritiscima da podnese ostavku.

Od 2007. godine Sefić (25) je kazneno prijavljivan zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, napada na policajce i razbojstva, vožnje u pijanom stanju, ugrožavanja drugih sudionika u prometu te niza drugih prekršaja.

Sefić je procesuiran i pravomoćno osuđen samo zbog napada na policajce no i tu je dobio uvjetnu kaznu i ni dana nije odležao u zatvoru.

Za prometne je prekršaje nakupio kazni u iznosu od gotovo dvije tisuće eura i ništa od toga nije platio.

Ministarstvo pravosuđa BiH pokrenulo je postupak izručenja Sefića iz Srbije gdje je uhićen prije dva dana nakon što je u utorak pobjegao iz BiH.

Studenti Filozofskog fakuteta u Sarajevu na kojemu su studirale ubijene djevojke u petak su pozvali na nastavak prosvjednih okupljanja sve dok se ne poduzmu odgovarajuće mjere za poboljšanje sigurnosti u gradu a odgovorni za trenutačno stanje ne sankcioniraju ili podnesu ostavke.

Komentiraj

FOTO:HINA / Almir RAZIĆ / FENA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.