Pripadnici federalne uprave policije (FUP) uhitili su organizatora krijumčarenja oružja i vojne opreme u Sloveniju, te traga za više osoba koji su uključeni u lanac trgovine naoružanjem, priopćeno je u nedjelju iz FUP–a.

Na području Travnika u subotu je uhićen 32–godišnji muškarac, dok policija traga za pomagačima te je u nedjelju pretresla dva objekta na području Zenice koje koriste te osobe.

A.K. (1986) iz Travnika je uhićen po nalogu Državnog odvjetništva BiH jer se sumnjiči da je u prethodnom razdoblju posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Slovenije organizirao prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju.

U okviru akcije prekidanja lanca trgovine oružjem, FUP nastavlja suradnju s mnistarstvom unutarnjih poslova Slovenije na identificiranju osoba i dokumentiranju kaznenih djela.

Komentiraj

FOTO:Zastava BiH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.