Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv državljanina te zemlje Senada Koštića zbog pokušaja pridruživanja terorističkoj organizacija Islamska država (IS), objavljeno je u petak u Sarajevu.

Koštić (23), koji je nastanjen u Velikoj Kladuši, prikupio je novac kako bi otputovao u Siriju i tamo se pridružio postrojbama IS-a.

U pokušaju da ostvari taj plan početkom godine je preko Sarajeva najprije otputovao u Podgoricu, a potom u Tursku. Na temelju razmjene obavještajnih podataka tamo je uhićen i početkom veljače izručen vlastima BiH.

Optužen je na temelju odredbi Kaznenog zakona BiH kojima je građanima te zemlje zabranjeno pridruživanje inozemnim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama.

Najavljeno je kako će tijekom očekivanog sudskog postupka Koštićeva krivnja biti dokazana iskazima devet svjedoka i predočavanjem dvadeset materijalnih dokaza.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli kako je optužnica protiv Koštića nastavak aktivnog djelovanja bosanskohercegovačkog pravosuđa i policije u borbi protiv terorizma.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakLa Croix piše o tužbi Karamarka protiv Nacionala
Sljedeći članakVIDEO: Snimanje video spota u beztežinskom stanju
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.