Vladajuća stranka u Republici Srpskoj organizirat će okupljanje svojih pristalica u Banja Luci 14. svibnja kako bi na njima iskazala potporu vladi tog entiteta, potvrdio je u srijedu glavni tajnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović zaprijetivši istodobno kako će biti smatrani izdajnicima svi oni koji se usude tog dana pridružiti protuvladinim prosvjedima čije su održavanje najavile oporbene stranke.

Pod motom “Srcem za Srpsku – stop izdaji” SNSD poziva svoje pristalice da se okupe na središnjem banjolučkom trgu točno na dan i u vrijeme kada je na protuvladin prosvjed u utorak pozvao oporbeni Savez za promjene, koalicija predvođena Srpskom demokratskom strankom (SDS).

“Spremni su uništiti RS samo da bi došli na vlast”, kazao je Petrović na konferencii za novinstvo silovito se obrušivši na oporbu koja je pozvala pristalice na prosvjede kako bi iskazali nezadovoljstvo radom vlade pod kontrolom Milorada Dodika.

Petrović ja najavio kako će svatko onaj tko se odazove na poziv oporbe biti smatran “izdajnikom RS”.

Iz oporbe optužuju vlast u RS-u da je odgovorna za sustavnu pljačku i siromašenje društva i uzurpiranje svih poluga moći.

Petrović je u srijedu kazao kako su od policije dobili dopuštenje za organiziranje svog mitinga a isto su ustvrdili i iz oporbe.

Komentiraj