epa05204680 French rider Nacer Bouhanni of Cofidis Solutions Credits team celebrates on the podium after winning the fourth stage of the Paris-Nice cycling race over 195.5km from Julienas to Romans sur Isere, France, 10 March 2016. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Francuz Nacer Bouhanni iz Cofidisa bio je najbrži u završnom sprintu 4. etape jednotjedne utrke Pariz – Nica, vožene u četvrtak od Julienasa do Romans-sur-Iserea u dužini od 195,5 km, a žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku zadržao je Australac Michael Matthews (Orica Greenedge) koji je u cilj došao peti u vremenu pobjednika.

Bouhanni je u završnici nadmašio Belgijca Edwarda Theunsa i Nijemca Andrea Greipela, a svoju je pobjedu nazvao “osvetničkom”, nakon što je u drugoj etapi diskvalificiran, jer je u završnom sprintu blokirao Australca Matthewsa koji je naknadno proglašen pobjednikom.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Tinkoff) etapu je završio na 108. mjestu, zaostavši za pobjednikom jednu minutu i 26 sekundi. U ukupnom redoslijedu Kišerlovski je na 69. mjestu s tri minute i 18 sekundi zaostatka za vodećim Matthewsom.

U petak je na rasporedu peta etapa, dužine 198 km, a vozi se od Saint-Paul-Trois-Chateauxa do Salon-de-Provencea.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.