Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump vulgarnim je izrazom opisao poraz koji je Hillary Clinton pretrpjela od Baracka Obame u borbi za stranačku nominaciju demokrata 2008. u utrci za Bijelu kuću, a ismijao je i njezin odlazak u toalet.
Bivša američka državna tajnica u subotu se tijekom debate sa svojim stranačkim protukandidatima za predsjedničku nominaciju vratila na pozornicu nakon stanke za reklame nekoliko sekundi nakon što je emisija nastavljena.
“Gledam raspravu i vidim da je nestala. Morali su nastaviti debatu bez nje. Kamo je otišla?”, upitao se milijarder i dodao – “Znam kamo je otišla. To je odvratno”, rekao je svojim pristašama na skupu u Michiganu.

Trump je poznat po tome da ima fobiju od mikroba. U svojoj knjizi “The Art of the Comeback” iz 1997. piše da je “fanatik čistih ruku”.

“Ništa me ne šokira više nego večera u dobrom restoranu i ‘tip’ koji izlazi iz toaleta, možda nije oprao ruke, prepoznaje me i krene prema meni da mi stisne ruku za stolom”, napisao je mogul nekretnina.

Trump je krizitirao Hillary Clinton u ponedjeljak navečer, dan nakon što ju je nazvao lažljivicom jer je njegov prijedlog da treba privremeno zabraniti svim muslimanima strancima ulaz u Sjedinjene Američke Države nazvala propagandom koja pomaže terorističkoj skupini Islamskoj državi.
“Spremala se potući Obamu”, rekao je Trump o prethodnoj predsjedničkoj kampanji i objasnio – “Trebala ga je pobijediti…Bila je favoritkinja i onda ju je šlongiralo, izgubila je”, rekao je, rabeći izraz “schlonged”, izvedenicu vrlo vulgarnog naziva za muški spolni organ u jidiškom žargonu.
Trump zasad ima najviše izgleda da dobije nominaciju republikanaca za predsjedničke izbore u studenome 2016.
Clinton nije željela komentirati Trumpove riječi, tek kratko ustvrdivši da je naviknula da ljudi “o njoj govore strašne riječi”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.