U trima ZET-ovim autobusima u ponedjeljak je počelo provođenje pilot-projekta uvođenja besplatnog interneta, a u iduća tri mjeseca besplatan internet trebao bi se moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) je krajem prošle godine s uređajima za bežični pristup internetskoj mreži opremio tri tramvaja. Tako se putnici tijekom vožnje mogu besplatno koristiti internetom.

U skladu s najavom da ćemo u svim ZET-ovim vozilima uvesti besplatan internet, danas krećemo s pilot- projektom u busevima, a u naredna tri mjeseca će se internet moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom prezentacije pilot-projekta u autobusu koji vozi na liniji 109.

Voditeljica ZET-a, podružnice Zagrebačkog holdinga Ljuba Romčević-Žgela rekla je da će pilot-projekt trajati tri mjeseca. “Internet se može koristiti pola sata, a nakon spajanja na mrežu korisnik se automatski preusmjerava na ZET-ovu internetsku stranicu i može pregledavati sve stranice, osim one neprimjerena sadržaja”, kazala je Romčević-Žgela.

Istaknula je da će ZET-ovi autobusi s pristupom internetskoj mreži zasad prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni u dvama autobusima linije 109 Črnomerec – Dugave i jednom autobusu linije 118 Mažuranićev trg – Voltino.

Svi tramvaji i autobusi s besplatnim internetom posebno su označeni.

Komentiraj