Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je u četvrtak da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1000 eura za svako rođeno dijete, te da će se Vlada na sjednici očitovati na upite Ustavnog suda vezano za Obiteljski zakon, za kojega su udruge i pojedinci u listopadu prošle godine ponovo zatražili ocjenu ustavnosti. .

“Novca za mjeru od 1000 eura za svako novorođeno dijete će u proračunu biti”, odgovorila je ministrica na novinarski upit prije sjednice Vlade.

Što se obiteljskog zakona tiče, Vlada će se očitovati o zahtjevima Ustavnog suda. Osnovat ćemo stručnu radnu skupinu koja će proučiti sve primjedbe i vidjeti što je do sada učinjeno, izjavila je Juretić.

Na novinarsko podsjećanje da je za Obiteljski zakon već dva puta zatražena ocjena ustavnosti i što misli o tome, Juretić je odgovorila kako će na to odgovor dati stručnjaci.

Novinari su naveli i kako je oporba najavila da će, zbog sporosti Vlade, početi pisati prijedloge zakona vezane i za resor socijalne politike, na što je Juretić odgovorila – “Neka pišu”.

Hoće li biti ostvarenja HDZ-ova obećanja o 1.000 eura za svako dijete, još ćete čuti, poručio je pak novinarima ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.