Predsjednik SDP-a Davor bernardić u četvrtak je u Brezovici na obilježavanju Dana antifašističke borbe kritizirao predsjednicu i premijera, te naglasio kako je SDP protiv promjene imena Trga maršala Tita.

“Antifašizam je temelj Hrvatske. 22. lipnja je dan koji je uvod u 25. lipnja. Da nije bilo 22. ne bi bilo 25. lipnja odnosno Dana državnosti”, rekao je Bernardić dodajući da djeca danas iz obijesti crtaju svastiku i dižu desnicu. “Za SDP je “Za dom spremni” ustaški pozdrav. Nama, za razliku od premijera i HDZ-a ne treba povjerenstvo da bismo to konstatirali. S tim pozdravom treba otići u ladice prošlostI”, poručio je.

“Našim hrvatskim braniteljima kapa do poda. Poštujemo borce HOS-a, ali toga pozdrava se treba odreći. Važno je da je moderna, slobodna, demokratska Europa izgrađena na vrijednostima antifašizma i u Europi iza antifašizma nema upitnika, nema sramote. Ne smije biti ni u Hrvatskoj”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Kasnije je Bernardić na Facebooku komentirao nedolazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića u Brezovicu. “Predsjednica i premijer danas nisu imali vremena doći u Brezovicu, a onda će se čuditi što mladi crtaju kukaste križeve i viču Za dom spremni. Danas je dan kada se jasno i glasno mora slaviti antifašizam, a svi koji se danas skrivaju šalju pogrešnu poruku. Nemojte se skrivati: danas slavimo Dan antifašističke borbe!”, napisao je.

Predsjednica i premijer danas nisu imali vremena doći u Brezovicu, a onda će se čuditi što mladi crtaju kukaste križeve…

Posted by Davor Bernardić on 22. lipnja 2017

Komentiraj