Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u utorak je u emisiji Novi dan N1 televizije kako nakon izborne konvencije ne bi smjelo biti nikakvih smjena ni revanšizma. “Naravno, neki su konkurenciju shvatili kao nešto što treba eliminirati. Zadaća SDP-a je da upravo takve stvari spriječi”, rekao je Bernardić.

U subotu je iz stranke izbačen Ivan Vlahović, član požeškog GO SDP-a, koji je na unutarstranačkim izborima za predsjednika stranke bio šef požeškog stožera Zlatka Komadine. Bernardić kaže kako je Vlahović izbačen bez argumenata, te ne vjeruje da je to rađeno u suradnji s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem.

“Uvažavanje i tolerancija je ono što morate imati u stranci, ako to nudite društvu. Ne možete doma biti Fritzl, a kad izađete Gandhi”, kaže Bernardić. Poručuje kako nema pritiska na ljude koji su na stranačkim izborima podržavali Zlatka Komadinu.

Na komentar da se Gordan Maras već praktički kandidirao za zagrebačkog gradonačelnika Bernardić kaže: “Znam da mnogi ljudi ne vole Marasa. Meni osobno je simpatičan, ima iskustvo upravljanja pogotovo u sektoru obrtništva za što je bio i ministar. Sve pametne ideje ćemo ubaciti u program, ali zadnju će riječ reći obrtnici. Mislim da je svima u SDP-u stalo da dođe do promjena u Zagrebu”.

Naglašava kako je spreman na kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika, na što se sprema već šest godina. Ali, ističe kako je odluka na SDP-u. Na pitanje kolika je trenutno snaga Milana Bandića u Zagrebu, Bernardić kaže da vjeruje da će Zagreb na sljedećim izborima izabrati promjene.

Upitan za komentar o Vladinom planu reformi, Bernardić kaže da je to samo prijedlog mjera. “Ima dobrih prijedloga, ima onih koji će se slomiti preko leđa građana, onih koje su već trebale biti provedene. Jedno su stvari na papiru, a drugo je to provesti”, kaže i zaključuje kako ti prijedlozi nisu ništa revolucionarno te kako nije siguran da će Hrvatska zbog njih živjeti bolje.

Komentiraj