Legenda jugoslavenskog i srpskog glumišta, redatelj i producent Ljubiša Samardžić Smoki ispraćen je u četvrtak u Beogradu gdje se, uz članove obitelji, nekoliko stotina kolega, prijatelja i poštovalaca okupilo na novom groblju odajući mu posljednje poštovanje.

Ljubiša Samardžić umro je 8. rujna u 81. godini poslije teške bolesti, a iza njega je ostalo na stotine uloga na filmu i u brojnim televizisjkim serijama.

U dugom mimohodu ispred kapele na novom groblju poštovanje Samardžiću odavali su kolege glumci, redatelji, filmski i televizijski djelatnici, prijatelji, među kojima Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Puriša Đorđević, Slobodan Šijan, Jugoslav Pantelić, a vijenac s porukom “Velikanu srpskog glumišta” poslao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ispraćaj za kremaciju pratila je i čuvena pjesma “A sad adio” iz kultne televizijske serije Vruć vjetar u kojoj je Ljubiša Samardžić glumio glavnu ulogu, a nakon ispraćaja komemorativni skup bit će održan u Jugoslavenskoj kinoteci.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Beta/ Miloš Miškov
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.