– Državni dužnosnici u Beogradu nisu u nedjelju željeli komentirati akciju crnogorske policije koja je uhitila 20 državljana Srbije, osumnjičenih za navodnu pripremu terorističkih akcija, dok ne prođu parlamentarni izbori u Crnoj Gori i dok ne dobiju više informacija.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nije želio komentirati uhićenje osumnjičene skupine u kojoj je, kako su javili mediji, i bivši zapovjednik Žanadarmerije MUP-a Srbije, umirovljenik Bratislav Dikić.

“Nemamo nikakve podatke o tome. Ministar policije Srbije me je obavijestio. Čudan mi je dan na koji se to dešava i to je sve što ću o tome reći”, izjavio je Vučić novinarima u Nišu, uz objašnjenje kako ne bi ni na koji način htio utjecati na tijek parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Podsjetivši da je nekadašnji zapovjednik postrojbi žandarmerije MUP-a Srbije umirovljen, Vučić je odbio dalje komentirati akciju koja je postala vijest dana u regiji.

“Za sve ostalo bolje da se ugrizem za jezik tri puta i da prešutim”, prenijela je Vučićevu izjavu Radio-televizija Srbije.

Vučić je najavio da će o tom slučaju više govoriti u ponedjeljak, kad se završi glasovanje u Crnoj Gori.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović priopćio je da je u Crnoj Gori uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam koji su na području Crne Gore tijekom dana i izborne noći planirali izvesti niz terorističkih akcija, izazvati kaos u državi, napasti ustanove sustava ne isključujući i atentate na najviše državne dužnosnike.

Televizija “Pink M” javlja da je među uhićenima i bivši zapovjednik Žandarmerije MUP-a Srbije Bratislav Bata Dikić.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije u nedjelju kako svaki građanin Srbije treba odgovarati ako je počinio neko kazneno djelo, te je naglasio kako “trenutno nema dovoljno informacija o događajima o kojima pišu crnogorski mediji”.

“Moramo sačekati o službene informacije državnih tijela Crne Gore” rekao je Stefanović agenciji Tanjug.

Komentiraj