Nogometaši Real Madrida u prvom su kolu španjolskog Kupa kralja svadali Cadiz 3:1, ali iz natjecanja bi mogli biti izbačeni jer je u utakmici nastupio Denis Cheryshev.

24-godišnji Rus prošlu je sezonu proveo na postudbi u Villarealu, a u Kupu kralja je zaradio tri žuta kartona te dobio utakmicu suspenzije. Ne samo da je istrčao u početnoj postavi Rafe Beniteza, već je postigao i vodeći pogodak u trećoj minuti. Još dva pogotka postigao je Isco, a jedini strijelac za Cadiz bio je Marquez Climent.

Navijači Cadiza shvatili su što se dešava, te započeli slavlje unatoč porazu. “Benitez, pogledaj Twitter”, skandirali su treneru Reala. Odmah kada je shvatio kakvu je nevjerojatnu pogrešku napravio, Benitez je Rusa izvadio iz igre, a umjesto njega je ušao Mateo Kovačić.

Prema pravilima, Cadiz se mora službeno žaliti zbog propusta Reala, što su i najavili. Velik je to udarac za nesmotrenog Beniteza, koji u prvenstvu već zaostaje za Barcelonom, a Kup kralja je bilo natjecanje u kojem su očekivali trofej.

Nije ovo prvi put da je Benitez ‘kiksao’. Kao trener Valencije 2001. godine u momčad je stavio previše igrača izvan Eu, te je izbačen iz kupa. Zbog iste je pogreške Osasuna izbačena iz Kupa kralja, te se realu ne piše dobro.

Komentiraj