Glavni odbor HSS-a je na konstituirajućoj sjednici, održanoj u petak u Narodnom domu “Stjepan Radić” u Hrastovici kod Petrinje donio odluku da se svim lokalnim oganizacijama dopušta apsolutno sloboda i autonomija u predizbornim i poslijeizbornim dogovorima za lokalne izbore 2017. godine, izjavio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Donesena je odluka da HSS za lokalne izbore 2017. neće donositi nikakve generalne sporazume ni sa jednom strankom ili koalicijom, nego će se ostaviti apsolutna autonomija svim općinskim i gradskim organizacijama da same na terenu razgovaraju sa svojim potencijalnim političkim partnerima, ali ne na način da se trguje, nego na način da se bore za interese građana u lokalnim sredinama”, izjavio je Beljak Hini. Istaknuo je kako u lokalnim sredinama nema nikakve ideologije, nego isključivo borba za dobrobit svojih stanovnika.

Konstituirajuće sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke, održane su u Hrastovici, mjestu “gdje je prije 111 i pol godina sve počelo, na mjestu gdje je Stjepan Radić osnovao stranku”, naglasio je Beljak. “Željeli smo i na taj način pokazati da će se u HSS-u vrlo brzo dogoditi velike i korijenite promjene, da se vraćamo izvornoj hrvatskoj političkoj ideji, da budemo stranka koja će se doista brinuti za interese hrvatskog naroda, svih hrvatskih građana i cijele hrvatske domovine”, izjavio je Beljak.

Rekao je da su danas napravili prvi korak prema tome kooptiranjem u vrh stranke određenih ljudi koji su bili zapostavljeni. Europarlamentarka Marijana Petir, koja nije bila, kazao je, praktički nigdje u stranačkim tijelima, statutarnom odlukom kooptirana je u Predsjedništvo stranke. Također, HSS-ovi gradonačelnici i načelnici koji nisu bili u tijelima vodstva stranke te su uglavnom bili bez “prava glasa” pri donošenju ključnih odluka oko stranačke politike, danas su kooptirani u Glavni odbor stranke, rekao je Beljak. Dodao je da HSS ima 55 načelnika i gradonačelnika u Hrvatskoj, a u tijelima stranke ih je bilo malo manje od polovice.

Krešo Beljak je 19. ožujka na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a izabran za predsjednika stranke.

Komentiraj