Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak večeras je u Dnevniku Nove TV rekao da na Glavnom odboru raspravljaju o prijedlogu SDP-a, jer druga strana nije ništa predložila.

Dodao je da čekanje ne dolazi u obzir, te otkrio da ukoliko na današnjem sastanku Glavnog odbora prijedlog SDP-a ne bide prihvaćen velikom većinom, onda HSS na izbore izlazi samostalno, odnosno u koaliciji s manjim strankama. “HDZ nećemo čekati, jer uvijek kad smo čekali smo prošli loše”, rekao je Beljak.

Nije želio precizirati što im je to točno SDP ponudio, već je kazao da su razgovarali o programima i preuzimanju odgovornosti u nekoj budućoj Vladi. “Vrijeme je da netko konačno počne raditi na hrvatskom selu, na hrvatskoj poljoprivredi. To u zadnjih 25 godina nije bio slučaj, selo je devastirano i o tome smo razgovarali i sukladno tome spremni smo podnijeti odgovornost, odnosno napokon početi raditi ne pogodujući velikima, nego isključivo malom čovjeku i spasiti hrvatsko selo i hrvatsku državu”, objasnio je Beljak.

Na Glavnom odboru, kaže, vodi se demokratska rasprava. “Ako ćemo ići samostalno na izbore, HDZ će uvijek imati šansu do izbora nas pozvati za stol i ponuditi suradnju prije izbora, ali da bismo mi njih čekali i oslonili se kao zadnji put, to se neće dogoditi”, komentirao je Beljak Marijanu Petir, koja na neki način predvodi drugu struju, i zagovara nastavak suradnje s HDZ-om.

Očekuje kako će, u slučaju koalicije s SDP-om, ući u Vladu jer se to očekuje od predsjednika stranke. “Ne da bude u Saboru, nego da bude u Vladi i da podnese odgovornost. Između ostalog da potakne ostale ministre i vodeće ljude da bolje rade svoj posao, nego što su radili zadnjih godina”, kaže.

Komentiraj