– Belgijski sud odlučio je u četvrtak izručiti Francuskoj osumnjičenika za terorističke napade u Parizu Salaha Abdeslama, objavilo je savezno državno odvjetništvo.

 

Odvjetnik Salaha Abdeslama rekao je ranije u četvrtak da je njegov branjenik odustao od prvotnog protivljenja izručenju te je ponovio svoju ponudu da surađuje s francuskim vlastima.

“Salah Abdeslam želi biti predan francuskim vlastima”, rekao je Cedric Moisse novinarima i dodao “On želi surađivati s francuskim vlastima”.

Francuska i Belgija sada trebaju dogovoriti postupak izručenja, reklo je državno odvjetništvo.

Nakon uhićenja 18. ožujka, četiri mjeseca nakon pariških napada 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 osoba, Abdeslam je odgovorio na neka pitanja istražitelja, a zatim se, nakon bombaških napada na Bruxelles 22. ožujka,  pozvao na svoje pravo obrane šutnjom.

Istražitelji vjeruju da su napade u Parizu i Bruxellesu izveli militanti iz iste mreže Islamske države.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.