Dvije od sedam osoba uhićenih u subotu u Belgiji zadržane su u pritvoru pod optužbom za terorizam, objavili su belgijski tužitelji u ponedjeljak.

Prijeti im optužba za vođenje terorističkog napada i sudjelovanje u aktivnostima terorističke organizacije.

Pet osoba oslobođeno je nakon izlaska pred suca.

>> EPILOG BELGIJSKE AKCIJE: Pet od sedam osumnjičenih pušteno u Bruxellesu, među kojima brat jednog od napadača

Tužitelji su također rekli da nisu pronađeni nikakvi dokazi i da nitko nije uhićen u pretresu kuće u četvrti Molenbeek u Bruxellesu, koja je nekoliko sati bila pod policijskom opsadom.

Talijanska novinska agencija Ansa objavila je da je talijanska prometna policija na tragu jednom od osumnjičenih za pariške terorističke napade.

Policija u Torinu i okolici aktivirala se nakon što je primila nalog da traži crni Seat Ibizu kojeg vozi 32-ogodišnji Francuz Baptiste Burgy.

Pozivajući se na anonimne izvore Ansa navodi da je ušao u Italiju u nedjelju preko graničnog prijelaza Ventimiglia kojeg koriste izbjeglice.

Komentiraj

FOTO:EPA/OLIVIER HOSLET
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.