Belgijski dužnosnici identificirali su drugog bombaša samoubojicu koji se raznio u zračnoj luci u Bruxellesu – riječ je o Najimu Zaachraouiju, čiji je DNK pronađen i na poprištu pariških terorističkih napada u studenom prošle godine, javljaju svjetski mediji. Zbog povezanosti s terorističkim napadom na Bruxelles, u petak je policija uhitila tri osobe.

Policija je objavila kako je DNK Laachraouija pronađen na tkanini u Bataclanu u Parizu, te na eksplozivnoj napravi na stadionu Stade de France u studneom prošle godine. Njegov DNK pronađen je i u stanu u Bruxellesu te kući u Auvelaisu, koje su koristili pariški bombaši.

Brahim el-Bakraoui identificiran je kao prvi bombaš u zračnoj luci, a identitet trećeg napadača ostaje nepoznat.

Dužnosnici dodaju kako su uhićenja povezana s operacijom koju je pariška policija u četvrtak provela, te kojom je navodno zaustavljen još jedan teroristički napad. Još nekoliko osoba uhićeno je u petak u Belgiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Osumnjičenik nosio ruksak pun eksploziva?

Policija je u priopćenju objavila kako je u posljednjoj današnjoj akciji upucan muškarac koji je nosio ruksak u distriktu Schaerbeek. On je odbio poslušati policiju, a nakon njegovog uhićenja izvedena je kontrolirana eksplozija, javljaju lokalni mediji. Gradonačelnik je kasnije potvrdio kako je operacija završena, a osumnjičenik je upucan u nogu i uhićen.

Lokalni mediji objavili su kako je osumnjičenik nosio ruskak, koji je bio pun eksploziva, a navodno je kao taoce uzeo ženu i dijete. Dužnosnici nisu potvrdili informaciju o eksplozivu, ali odmah je provedena kontrolirana eksplozija.

U terorističkom napadu na Bruxelles poginula je 31 osoba, a ozliješeno ih je gotovo 300. Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odogovornost i za pariške i briselske napade.

Komentiraj

FOTO:EPA/JULIEN WARNAND
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.