Belgija je u ponedjeljak na slobodu pustila jedinu osobu koju su imali u pritvoru direktno povezanu s terorističkim napadima u Bruxellesu. Faycal Cheffou pušten je na slobodu zbog – nedostatka dokaza protiv njega. Federalno tužiteljstvo nije iznijelo dodatne detalje.

Cheffou je uhićen u četvrtak navečer ispred Palače pravde u središtu Bruxellesa. Belgijski mediji citirali su policijske izvore, koji su rekli kako je Cheffou identificiran kao muškarac u šeširu i bijeloj jakni, koji je uhvaćen na sigurnosnim snimkama neposredno uoči napada na briselsku zračnu liku.

Ipak, u ponedjeljak je policija zatražila pomoć sa identifikacijom tog muškarca, što baca sumnju da je Cheffou upravo on. U ponedjeljak su objavili i CCTV snimku muškarca, prenosi NBC.

“Ako prepoznajete ovu osobu ili imate informacije o atentatu, molimo da se javite istražiteljima”, objavila je policija.

Ranije u ponedjeljak, belgijsko federalno tužiteljstvo objavilo je kako su tri osobe optužene za pripadnost terorističkoj skupini.

U terorističkim napadima na briselsku zračnu luku i metro u prošli je utorak poginulo 35 ljudi, a više od 300 je ozlijeđeno. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Komentiraj