Belgijska policija primila je dojavu o terorističkoj prijetnji u kojoj se upozorava da je skupina boraca Islamske države nedavno krenula iz Sirije prema Europi, s planovima za napade u Belgiji i Francuskoj, kazao je u srijedu izvor blizak službama sigurnosti.

Belgijski krizni stožer zadužen za koordiniranje sigurnosnih mjera priopćio je da je dojava proslijeđena svim policijskim postajama u zemlji, ali da se za sada ne planira povećanje razine sigurnosti na maksimum, jer bi to značilo neminovnu prijetnju od terorističkog napada.

Kako je objavio dnevni list DH, “skupina boraca IS-a napustila je Siriju prije tjedan i pol kako bi ušla u Europu preko Turske i Grčke, u čamcima i bez putovnica”.

Dojava je primljena dva dana nakon što je naoružani napadač koji se zakleo na vjernost IS-u ubio francuskog policajca i njegovu suprugu u domu nedaleko od Pariza i četiri dana nakon pokolja 49 ljudi u gay klubu u Orlandu na Floridi koji je izveo mladić afganistanskog podrijetla koji se također pozivao na IS.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.