Jučerašnju izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u utorak je komentirao i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk. Podsjetimo, Brkić je Miloradu Pupovcu poručio kako ‘manjine neće određivati sastav Vlade’.

“Ova je izjava, osim što je diskriminatorna, činjenično netočna (a time i duboko licemjerna) iz dva razloga:

1. Upravo je glas kolege Pupovca odlučio da Zdravko Marić ostane ministar financija (dakle izravno je odredio sastav Vlade)

2. Da odlučuju “Hrvatice i Hrvati ovdje” bez “gostiju” (kako je to voljela nazvati R.T.) za opoziv bi bilo njih 75 od 140 izabranih u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj što je debela većina “Hrvatica i Hrvata ovdje”, dakle ne odlučuju.

U tom smislu ova parlamentarna većina duboko je nelegitimna s aspekta izborne volje većine građana Republike Hrvatske i održava se na aparatima zahvaljujući glasovima zastupnika iz posebnih izbornih jedinica (XI. i XII.). Po prvi put u hrvatskoj parlamentarnoj povijesti se to događa pa bi bio red da to i zabilježimo, da ne bude “nismo znali”, da se može odgovoriti kad se iz HDZ-a budu opet osporavala manjinska prava”, napisao je Bauk na Facebooku.

Ova je izjava, osim što je diskriminatorna, činjenično netočna (a time i duboko licemjerna) iz dva razloga:1. Upravo je…

Posted by Arsen Bauk on 8. svibnja 2017

Komentiraj