Raspiše li predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izbore u ponedjeljak, kako je najavila, Glavni odbor SDP-a o kandidacijskim listama će odlučiti vjerojatno 17. listopada, potvrdio je u srijedu član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk.

“Otvorili smo redovni stranački postupak kandidiranja predviđen statutom i definirali rokove za donošenje odluke stranačkih tijela o listama, sukladno najavama da će u ponedjeljak predsjednica Republike raspisati izbore pa se onda zna i koji su rokovi”, izjavio je Bauk novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke, koja je trajala nešto manje od sat vremena.

 

  • Potvrdio je da se “načelno zna” kada će se održati sjednica Glavnog odbora SDP-a, koji po stranačkom statutu na prijedlog predsjednika stranke odlučuje o kandidatima za zastupnike.

 

“Spominjan je datum 17. listopada, ukoliko budu ovi rokovi koji su najavljeni”, kazao je Bauk.

Rekao je i kako se Predsjedništvo nije očitovalo o datumu parlamentarnih izbora koji bi najbolje odgovarao stranci. “Mislim da je o tome jučer predsjednik stranke govorio”, kazao je Bauk.

Tvrdi kako se na Predsjedništvu SDP-a nije razgovaralo o imenima na kandidacijskim listama, a na pitanje je li stranka razgovarala s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor o njezinu mogućem kandidiranju na SDP-ovoj listi, odgovorio je kako o tome na sjednici Predsjedništva nije bilo govora.

Na ponovljeno novinarsko pitanje je li u stranci bilo riječi o suradnji s Jadrankom Kosor, odgovorio je kako osobno o tome nije razgovarao.

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.