Bivši premijer Zoran Milanović u Dvorani banova u Banskim dvorima dočekao je novog premijera Tihomira Oreškovića, te mu i službeno predao vlast.

“Any advice?” (Neki savjet?), upitao je Orešković Milanovića po dolasku u Dvoranu banova. “None whatsoever” (Baš nikakav), odgovorio mu je bivši premijer.

“Gospodin Orešković je dobio mandat. Želim mu sve najbolje. Neće mu biti jednostavno. Lakše nego prije četiri godine, ali ne jednostavno”, poručio je Zoran Milanović.

Novom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Tihomiru Oreškoviću, želim sve najbolje. Neće biti jednostavno, ali puno lakše nego 2011.

Posted by Zoran Milanović on Friday, January 22, 2016

Zamoljen da komentira maratonsku sjednicu, na kojoj se raspravljalo o ustašama i partizanima, Orešković je rekao kako je to sve demokracija. “Moj je fokus na budućnosti, a ne prošlosti. Ja i moj tim spo spremni”, kazao je Tihomir Orešković.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na svom je Facebooku objavila kako je potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske.

Upravo sam potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Friday, January 22, 2016

Komentiraj