Približno 20.000 islamista prosvjedovalo je u ponedjeljak u glavnom gradu Bangladeša protiv nasilja spram muslimanske manjine Rohindža u Mjanmaru, zbog kojeg je došlo do teške humanitarne krize.

Gomila prosvjednika odjevena u bijele tunike pjevajući “Bog je velik” okupila se u ponedjeljak ujutro blizu velike džamije u Dhaki. Namjeravala je hodati prema mjanmarskom veleposlanstvu kako bi ga “opkolila”.

No, policija raspoređena u znatnom broju na ulicama iz straha od nereda, blokirala je povorku u središtu Dhake. Samo je izaslanstvu od deset osoba dopušteno da dođe do diplomatskog predstavništva kako bi ondje predalo peticiju.

“Oko 20.000 osoba pridružilo se prosvjedu”, izjavio je Anvar Hosain, visoki dužnosnik policije u Dhaki, opisujući ozračje “napetim”.

Komentiraj

FOTO:EPA/ABIR ABDULLAH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.