Predsjednik političke stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio da će se kandidirati za hrvatskog premijera na prijevremenim izborima u rujnu, u utorak je u Rijeci rekao kako u Hrvatskoj nema čovjeka poput njega, “s tolikim iskustvom, djelima iza sebe i vizijama”.

Bandić je na predstavljanju riječkog ogranka svoje stranke ustvrdio da je protekla vlada bila eksperiment u kojem je izgubljeno pola godine te izrazio uvjerenje da Stranka rada i solidarnosti odlučivati o većini nakon izbora u jesen.

“Hrvatsku treba probuditi iz apatije i malodušnosti, trebaju joj ljudi odlučnosti, znanja i vizija”, rekao je Bandić te naveo da je, zajedno sa svojim suradnicima, učinio Zagreb gradom po mjeri čovjeka te da sad to želi učiniti i u cijeloj Hrvatskoj. Kazao je da očekuje da će stranka ući u riječko Gradsko vijeće nakon sljedećih lokalnih izbora te najavio osnivanje drugih stranačkih ogranaka u gradovima i općinama diljem u Hrvatske.

Prva predsjednica riječkog ogranka Katarina Toković istaknula je da žele spajati i uvažavati različitosti te surađivati sa svima u cilju boljitka hrvatskih građana.

Prije početka skupa, Milan Bandić je, odgovarajući na novinarsko pitanje zbog čega je odustao od tužbe protiv predsejdnika SDP-a Zorana Milanovića kazao da je to učinio “zato što mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav je gubljenje identiteta”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.